Här kommer jag att lägga en mina bästa recept allt eftersom & funderar ni om något angående dom så tveka ej att fråga!
Morotskaka i muffinsform
Detta recept kommer från Café Lilla Marie i Skellefteå
6st ägg
6dl socker
6dl vetemjöl
1msk bakpulver
1msk bikarbonat
1msk kanel
1msk vaniljsocker
3dl olja
9dl rivna morötter
Glasyr
200g philadelfiaost
120g margarin
1pkt florsocker
1msk vaniljsocker
Beskrivning.
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ägg & socker tills det är luftigt, rör sedan försiktigt ner resten av ingredienserna.
Placera bakformarna på en plåt & fyll dom 3/4 med smet. Grädda sedan 10min & kolla med provsticka. Kan måsta ha inne dom någon minut till. Men kolla med provsticka så att dom är klara. Ta sedan ut dom ur ugnen & låt dom svalna innan man spritsar på glasyren.
Go´biten
4st ägg
6dl socker
300g smält margarin
3tsk vaniljsocker
4tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk
1 1/2dl vatten
6dl mjöl
6msk kakao
Glasyr
2dl florsocker
2dl strösocker
1dl grädde
50g smält margarin
2tsk vaniljsocker
Beskrivning.
Sätt ugnen på 175grader i 17min i en långpanna.
Vispa ägg & socker tills det är luftigt, rör sedan försiktigt ner resten av ingredienserna.
Glasyren ska kokas i 1min & svalna sedan bred på den kalla kakan.
Björnkaka
3dl socker
2st ägg +1 st äggvita
75g smält margarin
1 1/2dl mjölk
4dl mjöl
4tsk kanel
3tsk bakpulver
Starta ugnen på 175grader.
Vispa ägg & socker luftigt. vänd sedan ner resten av ingredienserna. Jag smörjer en så kallad limpform med margarin & gräddar kakan i ca 35min men kollar alltid med provsticka för att se att den är klar. När kakan är klar så vänder jag den på ett bakplåtspapper så den ej fastnar i formen. Undertiden så förbereder jag fyllningen.
Fyllning
100g margarin
4dl florsocker
4tsk vaniljsocker
1st äggula
Margarinet ska ej smälta utan man rör lättas ihop detta med elvisp. Men tänk på att ta det lugnt för florsocker dammar lätt....jag har lärt av mina misstag ;)
När kakan är kall & fyllningen är klar så delar man kakan på mitten längst efter.
& lyfter av den övre delen, sen brer man all fyllning på den undre delen & lägger tillbaka överdelen & trycka fast den :)
Morotskaka i muffinsform
Detta recept kommer från Café Lilla Marie i Skellefteå
6st ägg
6dl socker
6dl vetemjöl
1msk bakpulver
1msk bikarbonat
1msk kanel
1msk vaniljsocker
3dl olja
9dl rivna morötter
Glasyr
200g philadelfiaost
120g margarin
1pkt florsocker
1msk vaniljsocker
Beskrivning.
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ägg & socker tills det är luftigt, rör sedan försiktigt ner resten av ingredienserna.
Placera bakformarna på en plåt & fyll dom 3/4 med smet. Grädda sedan 10min & kolla med provsticka. Kan måsta ha inne dom någon minut till. Men kolla med provsticka så att dom är klara. Ta sedan ut dom ur ugnen & låt dom svalna innan man spritsar på glasyren.
Go´biten
4st ägg
6dl socker
300g smält margarin
3tsk vaniljsocker
4tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk
1 1/2dl vatten
6dl mjöl
6msk kakao
Glasyr
2dl florsocker
2dl strösocker
1dl grädde
50g smält margarin
2tsk vaniljsocker
Beskrivning.
Sätt ugnen på 175grader i 17min i en långpanna.
Vispa ägg & socker tills det är luftigt, rör sedan försiktigt ner resten av ingredienserna.
Glasyren ska kokas i 1min & svalna sedan bred på den kalla kakan.
Björnkaka
3dl socker
2st ägg +1 st äggvita
75g smält margarin
1 1/2dl mjölk
4dl mjöl
4tsk kanel
3tsk bakpulver
Starta ugnen på 175grader.
Vispa ägg & socker luftigt. vänd sedan ner resten av ingredienserna. Jag smörjer en så kallad limpform med margarin & gräddar kakan i ca 35min men kollar alltid med provsticka för att se att den är klar. När kakan är klar så vänder jag den på ett bakplåtspapper så den ej fastnar i formen. Undertiden så förbereder jag fyllningen.
Fyllning
100g margarin
4dl florsocker
4tsk vaniljsocker
1st äggula
Margarinet ska ej smälta utan man rör lättas ihop detta med elvisp. Men tänk på att ta det lugnt för florsocker dammar lätt....jag har lärt av mina misstag ;)
När kakan är kall & fyllningen är klar så delar man kakan på mitten längst efter.
& lyfter av den övre delen, sen brer man all fyllning på den undre delen & lägger tillbaka överdelen & trycka fast den :)
Hallongrottor
200g Smör
1dl Strösocker
4,5dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
Fyllning:
Beskrivning:
Starta ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ingredienserna & jag tycker om att spritsa degen & då måste man ha kört den i en assistent länge så att den inte är så hård. Annars kan man dela den i 20 delar & lägga dom i formar. Ta fingret & gör en liten grop där an sätter hallonsylten. Grädda mitt i ugnen i ca 14min eller tills dom fått färg.
Mazariner | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200g Smör | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7dl Vetemjöl | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1st Ägg 1tsk Vaniljsocker Fyllning: 400g Mandelmassa 200g Smör 5st ägg Glasyr: 200g Florsocker 1tsk matolja 0,25 dl vatten Beskrivning: Starta ugnen på 150grader. Blanda degen & arbeta med den så lite som möjligt. Tryckt ut degen i formarna. Blanda fyllningen & fyll 3/4delar. Grädda till fyllningen blivit ganska fast ca 10min. Falsk tosckakaka 4st Ägg 6dl Strösocker 3dl Vetemjöl 2tsk bakpulver 8msk Kakao 2tsk Vaniljsocker 2krm Salt 175g Smält smör Tosckatäcket: 1dl Ljus sirap 75g Smör 2dl Strösocker 1,5dl Vispgrädde 200g kokosflingor Beskrivning: Börja med att starta ugnen på 200grader. Vispa ägg & socker vitt & poröst. Smält smöret. Häll i de andra ingridenserna & blanda i margarinet sist. Häll smeten i en långpanna. In i ugnen i 15min. Medans kakan är i ugnen så gör du tosckatäcket. Lägg ingridenserna i en kastrull värm & smält ihop allt. Rör så att du inte bränner smeten. Efter 15min i ugnen tar du ut kakan & häller över tosckatäcket & stoppar in u ugnen 10min till. Ta sedan ut kakan & låt den svalna sedan färdig att servera! |