Recept

Här kommer jag att lägga en mina bästa recept allt eftersom & funderar ni om något angående dom så tveka ej att fråga! 

Morotskaka i muffinsform
Detta recept kommer från Café Lilla Marie i Skellefteå

6st ägg
6dl socker

6dl vetemjöl
1msk bakpulver
1msk bikarbonat
1msk kanel
1msk vaniljsocker

3dl olja
9dl rivna morötter


Glasyr

200g philadelfiaost
120g margarin
1pkt florsocker
1msk vaniljsocker

Beskrivning.
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ägg & socker tills det är luftigt, rör sedan försiktigt ner resten av ingredienserna.
Placera bakformarna på en plåt & fyll dom 3/4 med smet. Grädda sedan 10min & kolla med provsticka. Kan måsta ha inne dom någon minut till. Men kolla med provsticka så att dom är klara. Ta sedan ut dom ur ugnen & låt dom svalna innan man spritsar på glasyren.





Go´biten

4st ägg
6dl socker

300g smält margarin
3tsk vaniljsocker
4tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk
1 1/2dl vatten
6dl mjöl
6msk kakao

Glasyr

2dl florsocker
2dl strösocker
1dl grädde
50g smält margarin
2tsk vaniljsocker


Beskrivning.
Sätt ugnen på 175grader i 17min i en långpanna.
Vispa ägg & socker tills det är luftigt, rör sedan försiktigt ner resten av ingredienserna.

Glasyren ska kokas i 1min & svalna sedan bred på den kalla kakan.




 

Björnkaka

3dl socker
2st ägg +1 st äggvita
75g smält margarin
1 1/2dl mjölk
4dl mjöl
4tsk kanel
3tsk bakpulver

Starta ugnen på 175grader.
Vispa ägg & socker luftigt. vänd sedan ner resten av ingredienserna. Jag smörjer en så kallad limpform med margarin & gräddar kakan i ca 35min men kollar alltid med provsticka för att se att den är klar. När kakan är klar så vänder jag den på ett bakplåtspapper så den ej fastnar i formen. Undertiden så förbereder jag fyllningen.

Fyllning

100g margarin
4dl florsocker
4tsk vaniljsocker
1st äggula

Margarinet ska ej smälta utan man rör lättas ihop detta med elvisp. Men tänk på att ta det lugnt för florsocker dammar lätt....jag har lärt av mina misstag ;)

När kakan är kall & fyllningen är klar så delar man kakan på mitten längst efter.
& lyfter av den övre delen, sen brer man all fyllning på den undre delen & lägger tillbaka överdelen & trycka fast den :)




Hallongrottor

200g Smör
1dl Strösocker
4,5dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver

Fyllning:

Hallonsylt

Beskrivning:
Starta ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ingredienserna & jag tycker om att spritsa degen & då måste man ha kört den i en assistent länge så att den inte är så hård. Annars kan man dela den i 20 delar & lägga dom i formar. Ta fingret & gör en liten grop där an sätter hallonsylten. Grädda mitt i ugnen i ca 14min eller tills dom fått färg.




Mazariner




200g Smör
7dl Vetemjöl
1dl Strösocker
1st Ägg
1tsk Vaniljsocker

Fyllning:

400g Mandelmassa
200g Smör
5st ägg

Glasyr:

200g Florsocker
1tsk matolja
0,25 dl vatten

                                                                                                       
Beskrivning:

Starta ugnen på 150grader. Blanda degen & arbeta med den så lite som möjligt. Tryckt ut degen i formarna. Blanda fyllningen & fyll 3/4delar. Grädda till fyllningen blivit ganska fast ca 10min.




Falsk tosckakaka

4st Ägg
6dl Strösocker
3dl Vetemjöl
2tsk bakpulver
8msk Kakao
2tsk Vaniljsocker
2krm Salt
175g Smält smör

Tosckatäcket:
1dl Ljus sirap
75g Smör
2dl Strösocker
1,5dl Vispgrädde
200g kokosflingor


Beskrivning:
Börja med att starta ugnen på 200grader.
Vispa ägg & socker vitt & poröst. Smält smöret. Häll i de andra ingridenserna & blanda i margarinet sist.  
Häll smeten i en långpanna. In i ugnen i 15min. Medans kakan är i ugnen så gör du tosckatäcket.
Lägg ingridenserna i en kastrull värm & smält ihop allt. Rör så att du inte bränner smeten.
Efter 15min i ugnen tar du ut kakan & häller över tosckatäcket & stoppar in u ugnen 10min till.
Ta sedan ut kakan & låt den svalna sedan färdig att servera!